Võrkkiik


Peale kõikide taimede võiks olla koht, kus aeg-ajalt lugeda ja tehtud tööl pilku puhata. Mis sobiks aeda paremini kui klassikaline võrkkiik.

Tavaliselt olen kinnitanud võrkkiige puu külge suure ebamäärase nööripusaga, seekord sai veidi rohkem vaeva nähtud ja uuritud, kuidas kiiget parim kinnitada oleks. Võrkkiik ise ripub karabiinide küljes, kust on seda kerge lahti võtta ja tuppa viia.

Köie aga kinnitasin kolme erineva sõlmega, mida internetis leidsin. Karabiin sai köie külge kinnitatud aasa tekitamiseks mõeldud vahemehe sõlmega / Alpine butterfly knot. Puu ümber sai köis sõlmitud Prusiku sõlmega / Prusik knot. Prusiku hea omadus on, et koormus tõmbab selle puu ümber kinni, samas ilma koormuseta on kerge sõlm lahti võtta ja näiteks köit üles- või allapoole nihutada. Kuna Prusik nõuab aasa, siis eelnevalt said köie otsad kokku sõlmitud topelt kalamehesõlmega / Double Fisherman's knot. Viimane peaks olema üks turvalisimaid sõlmi köieotste sidumiseks.

Kui on vaja köis puu küljest eemaldada, siis peab avama vaid Prusiku, mis on imelihtne. Vahemehe sõlm ja topelt kalamehe sõlmed võivad igaveseks köie sisse jääda.

Comments