Sunday, April 10, 2011

Pune ehk oregano

Origanum vulgare



Pune on eriti armastatud Vahemeremaades ja Mehhikos. Nn mehhiko oregano on veidi tugevama maitsega.

KUIDAS KASUTADA?
Sobib pitsadesse, taimetoitudesse, suppidesse, salatitesse ja risotodesse aga ka kala ja liha maitsestamiseks.

MIDA SISALDAB?
Pune sisaldab rohkelt antioksüdante.

MIKS KASULIK?
Parandab ainevahetust, kergendab seedimist, leevendab hingamiselundite vaevusi.

KUIDAS SÄILITADA?
Maitseaineks kuivatatakse nii lehti kui ka varre ülaosi. Pune säilitab oma aroomi ka kuivatatult, mistõttu pune on üks väheseid ürte, mida peetakse kuivatatult sama heaks kui värskelt. Igal kreeka pereemal on väidetavalt pliidi peal suur metallkarp kuivatatud punega, kust seda siis toitudele lisatakse

Allikas Nami-Nami kokandussõnastik

No comments:

Post a Comment