Sunday, April 10, 2011

Rukola ehk põld-võõrkapsas

Eruca sativa


Delikatess

Põld-võõrkapsas on mõrkjas ja veidi sinepine, meenutab redist. Retseptis võid põld-võõrkapsa asendada nt noorte spinatilehtedega, aga siis lisa veidi rohkem musta pipart või paar noort võilillelehte.

KUIDAS KASUTADA?
Põld-võõrkapsas sobib salatitesse, samuti lambaliha juurde.

MIDA SISALDAB?
Sisaldab palju C-vitamiini, rauda, samuti rikkalikult antioksüdante.

KUIDAS SÄILITADA?
Säilita jahedas (2-5 soojakraadi) ja tarvita võimalikult kiiresti.
Sisaldab hulgaliselt C-vitamiini ja rauda. Vanasti peeti seda ürti afrodisiaagiks.

Botaanilises mõttes on tegemist aedviljaga, mis kuulub ürtide ja mitte lehtsalatiliste sekka - sinepi sugulane. Põhjanaabrid kutsuvadki seda ürti sinepikapsaks.

Allikas Nami-Nami kokandussõnastik

No comments:

Post a Comment