Berberis thunbergii´Atropurpurea´
Meil on aias kukerpuu ehk paburitsi purpurne variant.
Kukerpuumarjad valmivad septembris. Nad sisaldavad kuni 6% orgaanilisi happeid ja C-vitamiini.
Hapuka kukermarja mahlast mannakreem on eriti maitsev. Viljadest saab teha siirupit, džemmi, võiet, keedist ning imeilusa värviga mahla. Rohke happesisalduse tõttu võib kukerpuumarju hoidistada koos mahedamaitseliste marjade ja puuviljadega ning isegi köögiviljadega, nagu kõrvits ja kabatšokk.
Vanasti tehti paburitsi marjadest "Barbarissi" kommi.
Allikas Nami-Nami kokandussõnastik
Meil on aias kukerpuu ehk paburitsi purpurne variant.
Kukerpuumarjad valmivad septembris. Nad sisaldavad kuni 6% orgaanilisi happeid ja C-vitamiini.
Hapuka kukermarja mahlast mannakreem on eriti maitsev. Viljadest saab teha siirupit, džemmi, võiet, keedist ning imeilusa värviga mahla. Rohke happesisalduse tõttu võib kukerpuumarju hoidistada koos mahedamaitseliste marjade ja puuviljadega ning isegi köögiviljadega, nagu kõrvits ja kabatšokk.
Vanasti tehti paburitsi marjadest "Barbarissi" kommi.
Allikas Nami-Nami kokandussõnastik
Palun retsepte:...siirupit, džemmi, võiet, keedist ning imeilusa värviga mahla
ReplyDeletemaarika.mesipuu@gmail.com
Maarika, ma annan Sulle alustuseks ühe venekeelse viite, aga seal "tavalised" toidud, kus barbarissimarju on kasutatud: http://eda.ru/recipesearch?q=%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81
ReplyDeleteSiin on väike valik retsepte Nami-Nami retseptikogus: http://www.nami-nami.ee/Recipe?Filter=True&RecepiesWithImagesOnly=false&Vegetarian=false&Freezable=false&FastFood=false&RecipeTypeId=-1&CourseId=-1&CuisineId=-1&OccasionId=-1&CookingTypeId=-1&KeyWord=
ReplyDeleteJa siin veel mõned venekeelsed retseptid:
http://domashnie-zagotovki.ru/2013/08/neskolko-receptov-sousa-iz-barbarisa/
http://www.koolinar.ru/recipe/view/98477
http://domashnie-zagotovki.ru/2012/11/aromatnejshee-varene-iz-barbarisa/
Thunbergi kukerpuu viljad ei ole söödavad. Söödavad on harliku kukerpuu viljad.
ReplyDelete