Moodsad kanakuudid


Meil on kodus Eglu Classic, mis mõeldud neljale kanale; lisaks on 3 meetrine jooksuaed. Ma tasakesi unistan siin Eglu Cube'st, mis peaks sobima kuni 10le kanale, aga "õnneks" on hind piisavalt krõbe, et seda otseselt mitte nõuda :) (Positiivse külje pealt tundub, et seda oleks veelgi lihtsam puhastada ning saaks kanu õues hoida ületalve, kuna Cube'i jaoks on olemas spetsiaalsed soojustuskatted jms). See selleks. Siin foto:


Suurbritannias on turul veel mitmeid analoogseid tooteid - tundub, et kanakasvatus on tõeliselt popiks saanud ja poppe kanakuute tuleb turule nagu seeni pärast vihma.

Siin ülevaade mõningatest:

GREEN FROG DESIGN pakub taastöödeldud plastikust kanakuute. Allpool toodud "kanavagun" sobib 7 tavasuuruses või kuni 17 bantam-kanale, hind 699 GBP (sh vat/km). Saadaval rohelise, sinise, kollase ja mustana. Inspiratsiooniks Ameerika "Metsiku Lääne" vagunid:





 Neil on ka veidi "tavalisema" moega kanakuute, ülevaate saate siin.


CHICUBES toodab plastikust ja puidust kanamajakesi, mis enamasti asuvad maapinnalt kõrgemal. Uudistooteks on "The Egg". Sobib kuni viiele kanale, saadaval ca 100 erinevat värvitooni. Hind 800 naela, lisaks jooksurajad jms:


499 naela eest saab 12 kana jaoks sellise kirstu:


 


 Siin kogu valik plastikust kanakuute,  siin puidust kanakuutide valik.

OAKDENE COOPS pakub 1-3 kana jaoks selliseid jalgadel armsaid kanamajakesi (The Small Dorking, hind 247 naela):


Kuni 8 kana mahutab The Large Dorking (367 naela):


NOGG  on järjekordne briti disaini supernäide. Mahutab 2-4 kana, valmistatud seedripuidust, roostevabast terasest, klaasist ja betoonist. 1,2m kõrge, 80 cm on suurim läbimõõt. Hind? 1950 naela :)


DOODLEHOUSE pakub kokkupandavaid plastikust kanakuute ("Probably the best henhouses in the world").  Valikus on The Pugly, mis mahutab 3-4 kana ja maksab 270 naela:


The Mimi maksab 240 naela ja sobib viie-kuue kana jaoks:


Kõige peenem on The Original Max, mis sobib samuti kuue kana jaoks, 420 naela:


Rohkemate kanade pidamiseks võib kaks Maxi kõrvuti panna (vt siia).

SOLWAY  pakutud taaskasutatud plastikust Mini Hen Coop on hinnalt üks soodsamaid  (£169.99, sh transport UK piires). Olenevalt kanade suurusest mahub sellesse kuuti 2-6 lindu:


Sama tootja Eco Hen House mahutab ja maksab 244 naela:



Kõige rohkem kanu - kümmekond - mahub Eco Hen Ark'i sisse, mis maksab 403 naela:

Solway veebipoes on lahedaid tooteid ka lamba-, sea- jm koduloomade kasvatajatele - vaata lähemalt nende veebipoest.

Siin üks teemakohane artikkel The Guardian'is: Talking chickens: Plastic v wooden houses ning teine artikkel Keeping Chickens blogis.

Comments

  1. Sa. Pille, oled väga vahva ülevaate teinud! Meil on õues laste mängumaja, akendega ja puha - kui õrred sisse teha, mahutaks oma 10 kana ära :D. Ainult et siis peaks majakese ka talveks soojustama ja aeda oleks samuti vaja.
    Unistada ju võin! Kuigi mees koera mõttega on leppinud, siis kanad välistati juba ammu. Ja sellest on hirmus kahju.

    ReplyDelete
  2. Nii tore, et kanadele-kukkedele ka ilusaid kodusid tehakse. Aitäh, et meilegi neid jagasid. Kui kodus oleks kanad, teeks kindlasti midagi järele.

    ReplyDelete
  3. Palju neil sooja talvel vaja on, et mitu kraadi vähemalt peaks olema ? Need majad on ilusad aga minu arvates vajavad ju ikkagi võrguga ala ümber... muidu siblib see seltskond ju kõik kohad läbi. Ja siis veel naabrite- ja oma kassist rääkimata:D Niiet see esimene tundub ikka kõige praktilisem, kui juba unistama hakata:)

    ReplyDelete
  4. Kuidas soetada Eglu kanakuuti? Eglude ametlikult kodulehelt on võimalik vaid Inglismaa piires see tellida ja osta?
    Eff

    ReplyDelete
  5. Leidsin ühest Rootsi blogist mõned postitused kanakuutide kohta: http://stocksundgarden.blogspot.com/search/label/h%C3%B6nshus

    Eff - tuleb Egluga otse ühendust võtta, nad ikka ise saadavad. Saatekulu on üsna kopsakas. Neil on müügiesindused ka Prantsusmaal ja Saksamaal, kui Sul seal suure autoga tuttavaid on, kes aeg-ajalt Eestisse sõidavad :)

    ReplyDelete
  6. Siin on veel terve valik imevahvaid ja toredaid kanakuute: http://webecoist.momtastic.com/2011/11/25/clucked-up-13-creative-chicken-coop-designs/

    ReplyDelete

Post a Comment