Uus tüdruk

Lubage meil tutvustada meie leibkonna uusimat liiget: Madame Fifi nr 2, prantsuse marans, värviks "Black Copper" (ehk must vask). Tõime ta endale eelmisel pühapäeval Semiramise Aiad nimelisest kasvandusest (aitäh, Karin!):
Uus tüdruk / A new chick: Mme Fifi No 2 (French Marans, Black copper)
Uus tüdruk / A new chick: Mme Fifi No 2 (French Marans, Black copper)
Uus tüdruk / A new chick: Mme Fifi No 2 (French Marans, Black copper)
Uus tüdruk / A new chick: Mme Fifi No 2 (French Marans, Black copper) Uus tüdruk / A new chick: Mme Fifi No 2 (French Marans, Black copper)

Marans on prantsuse tõug, eriti hinnatud oma suurte isegi kuni šokolaadipruunide munade poolest. Meie esimeses pesakonnas oli Marans täitsa olemas (Madam Fifi), aga tema kahjuks hukkus tunamullu mais ning me olime kogu aeg endale asendusmaransit tahtnud. Hetkel on meil ajutiselt viis kana - Eglu on ette nähtud nelja jaoks. Mõtleme, kellega ja mida me ette võtame enne talve siin veel.

Meil on nn inglise variant Prantsuse Maransist - nemad on üsna siledate säärtega. Prantsuse standard näeb ette kergelt karvased jalad, nagu olid ka meie esimesel Maransi-kanal:

Fifi, a French Marans, 2,5 months
Madame Fifi nr 1, kevad 2010

Kanad on uustulnukate suhtes väga vaenulikud, nii et terve esimese nädala on Fifi veetnud eraldatud jooksuaediku osas, vaid öösiti on teiste kanade sekka läinud. Hommikul on ta esimese asjana "oma aias" tagasi. Täna, kui nad kuudipuhastamise ajal vabalt ringi jooksid, kippusid ka "vanad" uuele liiga tegema, aga minu arust on olukord veidi paremaks minemas. Üldiselt nädalast-kahest peaks piisama kanadele harjumiseks.

Muide, Maransite munad on väga hinnatud Prantsuse kokkade seas, samuti olevat need olnud James Bondi lemmikmunad :)

Comments

Post a Comment