HÄVIJAD 2015-2016

IMG_1525.jpg
Lumi-piiphein / Luzula nivea

Mõnedel taimedel pole nii hästi läinud.

Must leeder 'Guincho Purple' läks välja tõenäoliselt istutusvea tõttu: kasvas väga visalt, erinevalt nelja meetri kõrguseks kasvanud mustast leedrist 'Dissectum', ja lõpuks kärbus täiesti. Välja kaevates selgus, et puu oli otse kruusa sisse istutatud, pole siis ime.

Sel aastal kidusid ka lavendlid ja läksid kohati välja. Seni olid nad väga kenasti kasvanud, kuid probleemiks võis saada, et juba teist aastat tegin puhmad pooleks. Üldse eelmisel aastal ümber istutatud taimed kippusid kiduma, võib-olla oli probleemiks kuiv kevad. Jätab sel aastal lihtsalt rahule ja laseb kasvada.

Hea ei näe välja ei aroonia ega ümber istutatud igihaljas kaerand. Kaerandid, mis pole ümber istutaud, näevad samas täiesti normaalsed välja.

Aastate jooksul on välja hakanud minema lumi-piiphein, järele on jäänud üksik hädine taim. Lumi-piipheina koha võtab hästi kohandunud valdsteinia ja metsikult kasvama hakanud piibeleht (Convallaria majalis).

Kuivama on hakanud kaks ojaäärset kaske, mis tõenäoliselt tuleb maha võtta. Kased on põdenud alates oja loomisest, ju said juured ikka liiast kahjustada.

Comments