Suvikõrvitsad 2019

Pühapäeval, 19. mail 2019

Panin tänases suvekuumas (26 soojakraadi!!!) maha suvikõrvitsad. Midagi ette kasvatada ei jõudnud, panin otse kastpeenrasse. Nagu ikka, seemned u 2 cm sügavusele ja kastsin pärast korralikult. Kõiki panin 5 seemet, v.a. Oreliat, sest seda oligi pakis kokku 6 seemet, panin kõik maha.

ORELIA F1



"Harvest up to 40 courgettes per plant". Panin 6 seemet ja seega on lootust - või oht - saada 240 suvikõrvitsakest. Kuldkollased viljad, kuni 25 cm pikkused. Peaks selline püstisem sort olema.

GREEN GRILLER F1


Kompaktsete roheliste viljadega suvikõrvits. Väidetavalt tuleb lihtsalt pikuti pooleks lõigata ja grillile visata. 

BLACK BEAUTY



Klassikaline tumedam suvikõrvits, Soome seeme. Pakil on kirjas, et põõsakujuline taim vajab vähe ruumi ja sobib hästi väikeaeda või kasvuhoonesse. Maha panin 5 seemet, viljad soovitatakse koristada 15-20 cm pikkuselt.

GREEN BUSH 4



Kui kõik eelnevad on suvikõrvitsad ja mõeldud noorelt tarbimiseks, siis green bush'i pakil on inglise keeles kirjutatud 'marrow' ehk siis kabatšokk (kabatšokk on põhimõtteliselt ülekasvanud suvikõrvits). Soovitatakse osa saaki tarbida noorte viljadena (10-15 cm), osa lasta täisküpseks, mil need sobivad ka sügiseseks säilitamiseks. Varajane, kompaktne ja saagikas sort.


Loodame siis, et suvikõrvitsapuudust tänavu ei tule :)

Neljapäeval, 23. mail 2019

Sattusin kohalikku ehituspoodi ja jäin korra seemneriiuli ees seisma. Ei pidanud vastu ja ostsin veel kahed suvikõrvitsaseemned. Pistan sinna teiste seemnete vahele :)

One Ball H



Väikesed kollased suvikõrvitsapallid. Seemned on Kurzemes Séklas omad, pakitud 2015 ja aeguvad tänavu. Viljade suurust pole pakendil täpsustatud, mainitud on vaid seda, et sobivad nii värskelt tarbimiseks kui ka konservimiseks.

Latino H



Rohetriibulised suvikõrvitsad, taas Kurzemes Séklas omad, pakitud 2018 ja aeguvad 2022.

Comments