Jaapani ogamalts (Salsola komarovii, Okahijiki)


Uustulnuk Nami-Nami aias, mina ostsin seemned Impecta Fröhandelist.

Rootsi k. Japansk sodaört ("jaapani soodarohi")
Ladina k. Salsola komarovii
Ing. k. land seaweed, saltwort
Jaapani k. okahijiki - näeb välja nagu vetikas (hijiki), aga kasvab maa peal (oka).

Traditsiooniline - väidetavalt see kõige vanem - Jaapani köögivili, mida leidub looduslikult ka Hiinas, Koreas ja Venemaa idaaladel. Pikad sukulentsed lehed, veidi kristalsed. Lehti kasutatakse salatites ja sushis, varsi võib keeta ja kasutada liha- ja kalaroogade lisandiks. Vitamiini- ja mineraalirikas.

Lehti soovitatakse lisada salatitesse toorelt või siis kergelt aurutada/blanšeerida soolases vees ja siis ruttu jäävannis jahutada. Maitsev lihtsalt võis praetuna.


Loe veel: Land Seaweed, Saltwort

Comments