Tomat San Marzano



Itaalia päritolu ploomtomat, mida peetakse üheks parimaks söögitegemise tomatiks.

Ajalugu: 1770. a. kinkis Peruu kuningas Napoli kuningale Campanias tomatiseemne, mis pandi maha San Marzano kommuunis. Algselt kasvatati neid Vesuviuse jalamil vulkaanilises mullas.

Tomatid on hästi huvitava kujuga -piklikud ja terava otsaga. Vähe seemneid, paks viljaliha, tugev maitse, pigem magus kui happeline.

Ainsad tomatid, mida võib kasutada ehtsa Vera Pizza Napoletana valmistamiseks :)

Indeterminantne sort. Heirloom/heritage tomat. Open-pollinated.
Tomato San Marzano

Degusteerimine 22.8.2010:
Kristiina 7/10: Põnev, piklik kuju. Kuivem, jahune. Hapukas.
Paavo 5/10: Kuiv, seemneid suht vähe. Mage, jahune, hapet vähe. Soolaga väga hea. Sisu kahvaturoosa.
Pille 8/10: piklik ja veidi lopergune. Hästi kuiv, vähe seemneid. Üsna maitsekas, viljaliha üsna tugev. Soolahelvestega v. hea.
Kristjan 8/10: piklik paprikakujuline. Üsna jahune sisu. Mahlane, hapet vähe.

Comments