Ülevaade

Pole tükk aega kirjutama jõudnud. Uudiseid on mitmeid - ammu on valmis valged ja punased kuumaasikad, söödavad kuslapuumarjad ja isegi mureleid sõime (täitsa küpsed olid). Tomatitaimedel on enemasti juba viljad küljes, kena saak tõotab tulla ka suvikõrvitsatel.

Salatitaimedest on lood kenad kõikide tavaliste lehtsalatite (Maikuningas, lollo rosso, Odessa) ja jääsalatiga. Rukola esimene külv tuli küll välja, aga sattus pisikeste satikate rünnaku alla, põldsalat ("lambasalat") vindub.

Püsikutepeenrast kaevas Kristjan minu palvel välja nii hapuoblika kui ka vereva oblika. Esimene kasvas liiga jõudsalt, teine oli küll ilus, aga täiesti mõttetu maitsega. Hapuoblikat paneks ilmselt järgmisel aastal salatipeenrasse seemnest natuke jälle.

Porgandid hakkavad valmima, spinat on juba ära söödud (tuleks uuesti külvata) ja lehtpeet on väga meeldiv üllataja olnud (esimene pool kilo jõudis selle imemaitsva vormiroa sisse).

Täna käisid haljastajad jälle siin ja freesisid üles (?) pool õuemurust. Selle muruga oli ju algusest peale palju jama ning erinevad kergemad parandustööd ei aidanud. Nüüd võeti vastu radikaalne otsus olemasolev muru lihtsalt hävitada, uus mullakiht peale tuua ja uus muru külvata. Ootame, vaatame..

Comments