Uus püsikupeenar maasikatele ja laukudele

My new strawberry and onion patch / Mu uus maasika ja laukude kastpeenar
Keskmine peenrakast 20. mail 2012 

Tegin täna hommikul veidi aiatöid ning otsustasin keskmise, ruudukujuline, peenrakasti püsikutele pühendada. Nüüd, kui lapsi on juba kaks ja nad on veidi suuremad, otsustasin lisaks kuumaasikatele ka mõned "pärismaasikad" aeda istutada.

Ostsin Viimsi aiapoest kümme Sonata-taime ning istutasin need kasti kahele servale. Kümmekond maasikataime saab sinna veel panna - kas on soovitusi sordi osas??

Lisaks tõstsin sinna keskele veel püsikuid, lauke-sibulaid. Keskele läks Kohilast saadud longus lauk - dekoratiivne ja kena. Siis tõstsin maasikatest kohe sissepoole 4 rida küüslauke - Peipsi emamugulatest, kenasti kasvama läinud ja jäänud.

Kolme sorti sibulaseemneid panin ka veel mulda:

Allium schoenoprasum ehk luk šnitt tolstotrubatsatõi ehk siis murulauk (või hoopis Siberi lauk?) "Punane pelikan" (Aelita seeme)
Talisibul "Deep Purple" (Unwins seeme)
Longus lauk (лук слизун) "Lider" (Aelita seeme)

Mõned sibulad panen veel, aga täna siis sedasi.

Comments

  1. Mina istutasin ka eelmisel sügisel oma 20 maasikataime maha, enamik on neist pärit ühest Polka taimest, mis juba mõned aastad lillepeenras saaki andnud. Neid tütartaimi ikka tekib, olgugi, et need tuleks ära näpistada, mul on selline mulje jäänud. Lastele väga meeldib oma käega küpseid maasikaid peenralt korjata :)

    ReplyDelete
  2. Nõus, Anu. Meil on kasvuhoone kõrval väga tore kuumaasikavaip, mis annab marju juunist oktoobrini. See oli mullu Nora lemmikkoht, aga no nüüd tuleb marju ju Aksliga jagada, nii et kardetavasti jääb väheks :)

    ReplyDelete

Post a Comment