Moodsad kanakuudid, vol 2

Mullu augustis tegin ülevaate moodsatest kanakuutidest, nüüd jäi silma veel paar artiklit põnevatest leidudest. Jagan neid siin ka.

StudioH on USAs Põhja-Carolina osariigis algatatud haridusprogramm/õppekava, kus koolilapsed üritavad kavandada ja luua maapiirkondadesse sobivaid ehitisi. Siin on 2011. a. valminud Chicktopia, mille valmistamiseks kulus 100 tubakafarmist saadud puuvarba. Taaskasutatud puuvarbadest tehtud jooksurada ühendab kahte kuuti, millest üks on munemiseks/õrrel istumiseks ja teine söömiseks.


Sama koolinoorte õppeprogrammi raames valmis ka kanatsirkus ehk Chicken Circus, autoriteks Stevie ja CJ (klõpsake ChickenCircus lingil ka, seal rohkem pilte):



Cocorico on Prantsuse disaineri ja sisearhitekti Maxime Evrardi kavandatud kanakuut (poulailler urbain), mõeldud kuni kolmele kanale.



Maximele hakkas kanakuutide kavandamine ilmselgelt meeldima, sest tal on ka projekt Cocorico2:



Frederik Roijé on Hollandi sisearhitekt. Tema Breed Retreat kanakuut on visuaalselt väga lahe:




Front Yard "Full Monty" kanakuut (vt siia) sobib kuni kuuele kanale. Söögi- ja jooginõud täituvad ise, kuut liigub ise päikeseenergia jõul mööda hoovi edasi-tagasi (kui põrkab vastu lillepeenart või puud, siis vahetab suunda).


New Yorgis asuv disainistuudio RAAD. tegeleb muidu peene sisekujunduse ja arhitektuuriga, aga on nõus ehitama ka "teaduslikult kavandatud" kanakuute. Saadetakse koju IKEA-stiilis ehk flat-packed, kokkupanemiseks kulub pärastlõuna. Nad ise soovitavad oma "modernistlikku" kanakuuti nii katuseterrassile kui ka tagahoovi.

Kuut maksab umbes 3500 USD, päikesepaneeli eest küsitakse veel 400 dollarit.



The Moop (modern+coop) on Saksa päritolu ja juba üle 10 aasta San Franciscos elanud arhitekti Peter Strzebnioki kavandatud kanakuut. "Muupe" on kahes suuruses - ühe jooksurajaga on kahe kana jaoks (600 USD), kahe jooksurajaga on nelja kana jaoks (800 USD) ja neid müüakse The Moopi enda veebipoes.

(Pikem artikkel Peterist ja ta naisest ja nende kuudist ja kanadest).





USA Williams-Sonoma kauplus (peen sisekujundus, kodutarbed jms) on terve kanakuutide sarja müüki paisanud: Agrarian Garden Chicken Coops.  Näiteks selline kena kanapildiga kuut:


Või selline kena peenrakastiga kanakuut, Cedar Chicken Coop and Run with Planter, hinnaks umbes 1360 eurot:


Kõige uuem kanakuut nende valikus on Washingtoni osariigist pärit Ballardi kuut (906 eurot, 4-8 kana). Tootja Saltbox Designs'i lehel maksab see küll vähem (496 dollarit ja kannab veidi teist nime, Gothic Ark; vt ka teisi valikus olevaid kanakuute):


Muidugi pakutakse ka sobivaid lisatarvikuid. Näiteks on 64 euro eest võimalik osta keraamiline jooginõu (kahjuks seda küll Eestisse ei saadeta ;))

 

Wright Design Office pakub nii valmiskuute (790 USD, lisaks redel) kui ka juhiseid kuudi ehitamiseks (125 USD), see siin on nende 1950ndatest inspireeritud Modern Coop:



(Kõik fotod on tootjate endi omad).

Comments

  1. Vabšee värk! See üks pruun, munakujuline on küll selline, et kana sisse - munad välja - grill sisse - praad välja..

    ReplyDelete
  2. Eglu tundub siiski kõige praktilisem.

    ReplyDelete

Post a Comment