Lehtsinep "Osaka Purple"

Täpsemalt on selle nimeks kapsas-lehtsinep ehk pea-lehtsinep, aga ilmselt ei ole lehtsinep liiga vale nimetus :)

Brassica juncea subsp. integrifolia Rugosa rühm  Brassica juncea var. rugosa (Roxb.) M.Tsen et S.H.Lee, Brassica juncea subsp. rugosa (Roxb.) Prain, Brassica rugosa (Roxb.) L.H.Bailey, Sinapis rugosa Roxb.; incl. cv. 'Green Chirimen', 'King Mustard', 'Miike Giant', 'Osaka Purple', 'Permagreen', 'Red Chirimen', 'Red Giant'; incl. Brassica juncea subsp. integrifolia Capitata rühm kapsas-lehtsinep, k.a. pea-lehtsinep
Allikas: Eestikeelsete taimenimede andmebaas

Välja näeb taim selline:

Foto: CondorSeeds

Jaapanis aretatud lehtsinepisort. Korjata tuleks 4-5nädalaseid lehti. Lehed on alguses sügavrohelised, siis muutuvad üha lillakamaks. Üsna vürtsikas lehtsinep, nooremad taimed on veidi mahedama maitsega.

Toiduks võib tarvitada nii lehti kui ka varsi. Neid võib marineerida, vokkida, aurutada, lisada salatitele. Ühes artiklis soovitati aurutatud kalafilee asetada Osaka Purple lehtsinepilehtedele - annab wasabi-hõngu :)

Seemned on Nicky's Nursery'st, seemneid võib külvata varakevadest hilissuveni. Väidetavalt on see hea looduslik lehetäide (aphididae) peletaja, nii et sobib lehetäisid "armastavate" taimede kaaslaseks. Sobib hästi jahedamas kliimas kasvatamiseks.

Comments