Kaks uut söödavat kuslapuud "Boreal Beast" ja "Boreal Beauty"

Tõin täna aiapoest kaks söödava kuslapuu istikut. Söödavad kuslapuud on me aias olnud 2010. aastast peale (vt siin), aga alguses sattusid veidi valesse kohta kohe seal kasvuhoone taga, ebaküdooniate kõrval ja küdooniapuu all. Seal oli liiga lopsakas taimestik ja marju oli halb korjata, nii et istutasime paar aastat tagasi ümber, garaaži seina taha.

Sattusin Juhani Puukooli istikute kataloogist lugema kahe uue sordi kohta ja tõingi siis täna Viimsi aiapoest kaks uut istikut.

Siin Juhani Puukooli reklaamtekst:

"Söödav ehk sinine kuslapuu on uus trend meie marjakultuuride kasvatamise rikkalikus maailmas. Juubelikataloogis tutvustame esmakordselt kahte täiesti uut kuslapuu sorti, mis omavahel tolmlevad ja mille maitseomadused ületavad kõiki teisi söödava kuslapuu sorte.
Mõlemat sorti iseloomustavad väga magusad ja ülisuured viljad (2-2,5 g). Tihti on söödava kuslapuu üheks oluliseks puuduseks peetud marjade varisemist, kuid nende kahe sordi puhul on saavutatud tulemus, et marjad püsivad kuni kuivamiseni põõsa küljes. Söödav kuslapuu valmib meie aedades kõige esimesena, juba juunikuus. Kuid kaks uudset sorti on aretatud nii, et valmimisaeg (juulikuu) langeb kokku teiste marjakultuuridega, mistõttu on võimalik kasutada vilju miksituna sõstarde, maasikate, vaarikate ja mustikatega."

Eks me järgmisel aastal näeme :)

Comments